- Forberedelsestid
15 minutter
Minutter
- Tilberedningstid
1 time og 5 min
Minutter
- Antal
4
Personer
Helstegt kylling med sensommergrønt og rabarberkompot
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 225°, varmluft og gnid din kylling med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg den i et ildfast fad og top med frisk timian, rosmarinkviste og et par fed hvidløg.
Sæt din kylling i ovnen og skru ned efter 10 minutter på 180° i 50 minutter. Alt afhængig af størrelse skal kyllingen måske have lidt mere, tjek temp. som skal være 75° inde ved lårbenet. Giv den eventuelt 5 min på grill så skindet bliver sprødt.
Skær agurk i strimler.
Skyl salat og bræk det i mindre stykker. Vend med agurk og friskplukket urter.
Hæld olivenolie og citronsaft over og vend det sammen.
Skær rabarber i mindre tern. Kom dem i en gryde med vand, kornene fra en vaniljestang, den tomme stang og sukker. Kog det hele op til du har en lækker og cremet kompot – tager ca. 15-20 minutter. Servér til helstegt kylling og sommergrønt.
Ingredienser
Ingredienser
Helstegt kylling
1 hel økologisk kylling
2 spsk olivenolie
Salt og friskkværnet peber
2 timiankviste
2 rosmarinkviste
2 fed hvidløg
Sommergrønt
1 agurk
1 salathoved
1 lille bundt dild
1 lille håndfuld estragon
2 spsk olivenolie
Saften fra en citron
1 lille håndfuld ærteblomster
Rabarberkompot
200 g rabarber
2 spsk vand
1 stang vanilje
100 g sukker
Forfatter
Maria Charlotte

