10 minutter

Minutter

45 minutter

Minutter

4

Personer

Græske lammefrikadeller med tzatziki og ovnkartofler

Del på facebook
Facebook
Del på print
Print

Fremgangsmåde

1

Riv agurken på et rivejern. Pres så meget væske fra som muligt. Kom agurken i en skål og tilsæt 1 spsk salt og vend det sammen med agurken. Lad det stå minimum 45 minutter. 

2

Pres agurken for den resterende saft. Vend det sammen med yoghurt, et fed presset hvidløg, saften og skallen fra en halv citron. Smag til med salt, peber og lidt olivenolie. 

3

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær kartoflerne i kvarte og vend dem med olivenolie, timian samt salt. Kom dem på en beklædt bageplade. Steg dem i ovnen i ca. 30-35 min. 

4

Hak rødløg og 1 fed hvidløg fint. Vend det sammen med det hakkede lammekød og tilsæt fetaost, ½ dl olivenolie, tørret oregano samt salt og peber. 

5

Steg lammefrikadeller i smør eller olivenolie, ad flere omgange på en stor pande på medium varme ca. 3-4 min på hver side til de er gennemstegte. 

Ingredienser

Ingredienser

Tzatziki

2 agurke 

1 spsk salt

175 g græsk yoghurt, 10 %

1 fed hvidløg

0,5 citron 

Salt og friskkværnet peber

1 spsk olivenolie 

Ovnkartofler

400 g bagekartofler 

2 spsk olivenolie

8 kviste timian 

1 tsk flagesalat

Græske lammefrikadeller

1 rødløg 

2 fed hvidløg 

500 g hakket lammekød 

100 g fetaost 

0,5 dl olivenolie

2 tsk oregano tørret

1 tsk salt

Lidt friskværnet peber

Smør, til stegning

Forfatter

Maria Charlotte

Maria Charlotte

Jeg hedder Maria Charlotte. Jeg er en 27-årig København-baseret madskribent- og stylist. Jeg har en bachelor i Ernæring og sundhed og bor på Østerbro med min kæreste, Olivier, som jeg driver Racy sammen med, ved siden af min madblog. marialottes.dk Instagram