15 minutter

Minutter

1 time og 5 min

Minutter

4

Personer

Helstegt kylling med sensommergrønt og rabarberkompot

Del på facebook
Facebook
Del på print
Print

Fremgangsmåde

1

Varm ovnen op til 225°, varmluft og gnid din kylling med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg den i et ildfast fad og top med frisk timian, rosmarinkviste og et par fed hvidløg. 

2

Sæt din kylling i ovnen og skru ned efter 10 minutter på 180° i 50 minutter. Alt afhængig af størrelse skal kyllingen måske have lidt mere, tjek temp. som skal være 75° inde ved lårbenet. Giv den eventuelt 5 min på grill så skindet bliver sprødt.

3

Skær agurk i strimler. 

Skyl salat og bræk det i mindre stykker. Vend med agurk og friskplukket urter. 

Hæld olivenolie og citronsaft over og vend det sammen. 

4

Skær rabarber i mindre tern. Kom dem i en gryde med vand, kornene fra en vaniljestang, den tomme stang og sukker. Kog det hele op til du har en lækker og cremet kompot – tager ca. 15-20 minutter. Servér til helstegt kylling og sommergrønt. 

Ingredienser

Ingredienser

Helstegt kylling

1 hel økologisk kylling

2 spsk olivenolie

Salt og friskkværnet peber

2 timiankviste

2 rosmarinkviste
2 fed hvidløg

Sommergrønt

1 agurk

1 salathoved

1 lille bundt dild

1 lille håndfuld estragon

2 spsk olivenolie

Saften fra en citron

1 lille håndfuld ærteblomster

Rabarberkompot

200 g rabarber

2 spsk vand

1 stang vanilje

100 g sukker

Forfatter

Maria Charlotte

Maria Charlotte

Jeg hedder Maria Charlotte. Jeg er en 27-årig København-baseret madskribent- og stylist. Jeg har en bachelor i Ernæring og sundhed og bor på Østerbro med min kæreste, Olivier, som jeg driver Racy sammen med, ved siden af min madblog. marialottes.dk Instagram