- Forberedelsestid
15
Minutter
- Tilberedningstid
25
Minutter
- Antal
4
Personer
Svinekoteletter med knuste kartofler og glaserede gulerødder.
Fremgangsmåde
Skyl kartoflerne og kog dem i ca. 15 min til de er næsten færdige.
Blend 125gstuetempereret smør med bredbladet persille, hvidløg og 1 tsk salt.
Tænd ovnen på 180 gradersvarmluft. Knus de kogte kartofler med bunden af et glas, læg dem i et ovnfast fadog kom en spiseske krydderurtesmør på hver. Krydr med salt og peber.Bag kartoflerne i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne.
I mellemtiden varmes en stor pande op på højeste blus. Når panden næsten ryger skrues der lidt ned og 50 g smør, 1 spsk olivenolieog timiankvistetilsættes.
Når smørret er gyldent kommes 4koteletter på panden og de steges i ca. 2 min på hver side. Krydrdisse med salt og peber og kom dem over i et fad med stegefedtet og skyen. Gentag denne proces med de sidste 4 koteletter. Inden servering lunes de 5 min i ovnen.
Skyl gulerødder grundigtog nip toppen af så de kun har ca. 4-5 cm top tilbage. Tag en stor pande ogvarm den op til den ryger. Kom en lille smule olie på panden og tilsæt gulerødderne. Steg dem nu på medium varme i ca. 3 min på hver side
Ingredienser
800 g mellemstore kartofler
125 g smør, stuetempereret
1 håndfuld bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 tsk salt
8 svinekoteletter a la Abildskærgård i størrelse
75 g smør
1 spsk olie
2 kviste timian
16 gulerødder med top
1 spsk honning
1 dl vand
Salt og friskkværnet peber
Velbekomme.