15

Minutter

25

Minutter

4

Personer

Svinekoteletter med knuste kartofler og glaserede gulerødder.

Del på facebook
Facebook
Del på print
Print

Fremgangsmåde

1

Skyl kartoflerne og kog dem i ca. 15 min til de er næsten færdige.

2

Blend 125gstuetempereret smør med bredbladet persille, hvidløg og 1 tsk salt.

3

Tænd ovnen på 180 gradersvarmluft. Knus de kogte kartofler med bunden af et glas, læg dem i et ovnfast fadog kom en spiseske krydderurtesmør på hver. Krydr med salt og peber.Bag kartoflerne i ca. 15-20 minutter, indtil de er gyldne.

4

I mellemtiden varmes en stor pande op på højeste blus. Når panden næsten ryger skrues der lidt ned og 50 g smør, 1 spsk olivenolieog timiankvistetilsættes.

5

Når smørret er gyldent kommes 4koteletter på panden og de steges i ca. 2 min på hver side. Krydrdisse med salt og peber og kom dem over i et fad med stegefedtet og skyen. Gentag denne proces med de sidste 4 koteletter. Inden servering lunes de 5 min i ovnen.

6

Skyl gulerødder grundigtog nip toppen af så de kun har ca. 4-5 cm top tilbage. Tag en stor pande ogvarm den op til den ryger. Kom en lille smule olie på panden og tilsæt gulerødderne. Steg dem nu på medium varme i ca. 3 min på hver side

7
Tilsæt 25 g smør, 1 spsk honning og 1 dl vand og lad det koge ind omkring gulerødderne. Smag tilmed salt og peber.

Velbekomme.

Ingredienser

800 g mellemstore kartofler
125 g smør, stuetempereret
1 håndfuld bredbladet persille
1 fed hvidløg
1 tsk salt
8 svinekoteletter a la Abildskærgård i størrelse
75 g smør
1 spsk olie
2 kviste timian
16 gulerødder med top
1 spsk honning
1 dl vand
Salt og friskkværnet peber

Forfatter

Maria Charlotte

Maria Charlotte

Jeg hedder Maria Charlotte. Jeg er en 27-årig København-baseret madskribent- og stylist. Jeg har en bachelor i Ernæring og sundhed og bor på Østerbro med min kæreste, Olivier, som jeg driver Racy sammen med, ved siden af min madblog. marialottes.dk Instagram