Tærte med bacon og porre
- Forberedelsestid
12 min.
- Tilberedningstid
15 min.
- Antal
4 pers.
Fremgangsmåde
1
Tærtebund:
Bland alle ingredienser sammen til tærtebunden og ælt til du har en sammenhængende dejder er glat og smidig.
2
Rul dejen ud på et bord med kagerulle og fordel den i en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Stik små huller i tærtedejen med en gaffel og forbag bunden i 8 minutter ved 180° varmluftinden fyld kommes i.
3
Fyld:
Rens porren og skær den i ringe. Skær bacon i ønsket størrelsetern.
4
Pisk æg og mælk sammen. Tilsæt hytteost, revet mozzarella, timian, paprika og muskatnød. Vend bacon og porre i æggemassen. Krydr med salt og peber.
5
Kom fyld i den forbagte tærtebund og bag tærten færdig i 15 minutter ved 180° varmluft, til æggemassen har sat sig og har en gylden overflade.
Velbekomme
Ingredienser
Tærtebund:
- hvedemel 100 g
- fuldkornshvedemel 100 g
- olie 50 g
- vand 100 ml
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1 stor porre
- 125 g bacon
- 3 æg
- 125 ml sødmælk
- 150 g hytteost
- 50 g revet mozzarella
- 2 spsk finthakket timian
- 1 tsk paprika
- 1/2 tsk revet muskatnød
- salt og friskkværnet peber