Helstegt kylling med sensommergrønt og rabarberkompot
- Forberedelsestid
- Tilberedningstid
- Antal
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 225°, varmluft og gnid din kylling med olivenolie, salt og friskkværnet peber. Læg den i et ildfast fad og top med frisk timian, rosmarinkviste og et par fed hvidløg.
Sæt din kylling i ovnen og skru ned efter 10 minutter på 180° i 50 minutter. Alt afhængig af størrelse skal kyllingen måske have lidt mere, tjek temp. som skal være 75° inde ved lårbenet. Giv den eventuelt 5 min på grill så skindet bliver sprødt.
Skær agurk i strimler.
Skyl salat og bræk det i mindre stykker. Vend med agurk og friskplukket urter.
Hæld olivenolie og citronsaft over og vend det sammen.
Skær rabarber i mindre tern. Kom dem i en gryde med vand, kornene fra en vaniljestang, den tomme stang og sukker. Kog det hele op til du har en lækker og cremet kompot – tager ca. 15-20 minutter. Servér til helstegt kylling og sommergrønt.
Ingredienser
Helstegt kylling
- 1 hel økologisk kylling
- 2 spsk olivenolie
- Salt og friskkværnet peber
- 2 timiankviste
- 2 rosmarinkviste
- 2 fed hvidløg
Sommergrønt
- 1 agurk
- 1 salathoved
- 1 lille bundt dild
- 1 lille håndfuld estragon
- 2 spsk olivenolie
- Saften fra en citron
- 1 lille håndfuld ærteblomster
Rabarberkompot
- 200 g rabarber
- 2 spsk vand
- 1 stang vanilje
- 100 g sukker