Græske lammefrikadeller med tzatziki og ovnkartofler
- Forberedelsestid
- Tilberedningstid
- Antal
Fremgangsmåde
Riv agurken på et rivejern. Pres så meget væske fra som muligt. Kom agurken i en skål og tilsæt 1 spsk salt og vend det sammen med agurken. Lad det stå minimum 45 minutter.
Pres agurken for den resterende saft. Vend det sammen med yoghurt, et fed presset hvidløg, saften og skallen fra en halv citron. Smag til med salt, peber og lidt olivenolie.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær kartoflerne i kvarte og vend dem med olivenolie, timian samt salt. Kom dem på en beklædt bageplade. Steg dem i ovnen i ca. 30-35 min.
Hak rødløg og 1 fed hvidløg fint. Vend det sammen med det hakkede lammekød og tilsæt fetaost, ½ dl olivenolie, tørret oregano samt salt og peber.
Steg lammefrikadeller i smør eller olivenolie, ad flere omgange på en stor pande på medium varme ca. 3-4 min på hver side til de er gennemstegte.
Ingredienser
Tzatziki
- 2 agurke
- 1 spsk salt
- 175 g græsk yoghurt, 10 %
- 1 fed hvidløg
- 0,5 citron
- Salt og friskkværnet peber
- 1 spsk olivenolie
Ovnkartofler
- 400 g bagekartofler
- 2 spsk olivenolie
- 8 kviste timian
- 1 tsk flagesalat
Græske lammefrikadeller
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 500 g hakket lammekød
- 100 g fetaost
- 0,5 dl olivenolie
- 2 tsk oregano tørret
- 1 tsk salt
- Lidt friskværnet peber
- Smør, til stegning